Снимка: БулфотоНа извънреден брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, който

...
Снимка: БулфотоНа извънреден брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, който
Коментари Харесай

Борисов: Не очкавах такова поведение от Радев. Да излезе и да каже всичко, за което си говорихме на КСНС

Снимка: Булфото

На ексклузивен брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, който разяснява изявлението на президента Румен Радев след приключването на КСНС, написа novini.bg.

" Това, което ни беше препоръчано, най-вероятно написано от господин Иво Христов, беше избирателен подарък за г-жа Корнелия Нинова. Искам да преразкажа нещата и от наша позиция. Още с влизането си Корнелия Нинова започна да изяснява, че в страната всяка година се крадат по 10 милиарда Това са фантасмагории. Аз съм подготвен да седнем с нашите екипи да дебатираме по тази тематика. 5 милиарда се дават за пътища, мантинели и тн. и вие това го виждате. Поисках да приказваме и за приватизацията, само че предлагането ми бе отхвърлено. Румен Радев като върви в чужбина взима министри, те му провеждат срещите в чужбина, и там всичко минава наред. А като се върне тук, изяснява, че министрите са корумпирани. Как се получава това? И оня ден с немския президент обявиха, че в България всичко е прелестно ", даде образец Борисов.

" Думите ми към Корнелия Нинова за Румъния и Кьовеши ги има записани в стенограмата. Президентът да я разсекрети. Най-искрено и споделих да ревизира в Румъния. Европейският съвет не се е занимавал с новия европейски прокурор. Взето бе решение новият Европарламент да се занимава с тази тематика. Разбирате ли внушенията? Нинова не стопира да повтаря, че ме е боязън. Нека Румен Радев да отвори стенограмите. Там той не спря да повтаря, че медиите са разкрили всичко по свадите с жилищата. Тогава да вземем да махнем клишето, че медиите не са свободни. Всичко излиза и има всевъзможни материали. Нищо не е прикрито. Пак ще повторя, че по " Апартамент гейт " единствено ние предприехме ограничения.Министри подадоха оставки. Сега и още един министър може да подаде оставка. След днешното КСНС разбрах къде е заровено кучето обаче - желаят нов закон за КПКОНПИ и ръководителят да се избира от президента. Като видях по какъв начин се споглеждат Иво Христов и Корнелия Нинова ми стана ясно всичко ", разкри Бойко Борисов.

" Друго, което президентът не разяснява, е по какъв начин по този начин България е с най-нисък дълг? Как по този начин върнахме парите на вложителите на КТБ? Как платихме за двата реактора на АЕЦ " Белене "? Как се подвигнаха заплатите на служители на реда, учители, лекари? Откъде пристигнаха парите за коледни и великденски добавки? Как България има най-голям Брутният вътрешен продукт? Ето това си говрихме на КСНС. Накрая взехме решение, че няма да излезем с общо мнение. Президентът е свикал КСНС и има право да даде конференция, само че да спомене всичко, за което сме говорили ", прикани министър-председателят.

" ОТ Българска социалистическа партия желаят нов закон за битка с корупцията. Как да стане това? Да ни гададат в Народното събрание, те да си лежат у дома и ние като чираци да го приемем в Народното събрание. Проблеми има, само че би трябвало да ги забележим и да ги проучваме. Да забележим какво не работи в настоящия закон. Контрабандата е на рекордно ниски равнища. Държавата работи и има голям остатък. Всичко това приказва, че в страната се работи. От КСНС си потеглих в толкоз положително въодушевление. Бахме в толкоз задушевно въодушевление с президента. Явно, откакто си потегли, някой влиза при него и стартира да му приказва други неща ", сподели още Борисов.

" Заявих, че в Народното събрание би трябвало да се сътвори комисия за всички забъркани в " Апартамент гейт ". Аз не желая да се занимавам с жилища на хора отвън ГЕРБ. Не виждам защо пазене на статуквото приказва Нинова. Цветан Цветанов имаше рожден ден през днешния ден и му споделих, че съм го накзал по допустимо най-тежкия метод. Това е. В ГЕРБ сме допускали неточности, само че ввинаги сме взимали морални решения и сме понасяли отговорност ", безапелационен бе министър председателят.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР